Because we care we unite and share

News


Reisverslag –  13-11-2012 – Nepal
Jolanda Tetteroo – Voorzitter Caring Unites – ter plaatse in Nepal
Harry van Ieperen –  Sponsor – ter plaatse in Nepal

Ons project in Nepal word werkelijkheid!

Na lange tijd van stilte i.v.m. de drukke werkzaamheden in Nepal zijn we blij dat we nu met trots kunnen zeggen dat onze tijd zeer goed is besteed aan het opstarten van ons project in Nepal want het staat! Per 1 januari a.s. hebben we een huis tot onze beschikking  met als doel een hostel voor tienermeisjes.

Onze motivatie is gebaseerd op het feit dat er  veel goed werk word gedaan in Nepal voor jonge kinderen maar niet zo zeer voor tieners.
Gezien de juist kwetsbare leeftijd van met name meisjes heeft Caring Unites besloten na grondig onderzoek en 2 jaar van voorbereidingen een hostel op te richten voor tienermeisjes die of een vervolgopleiding willen/kunnen doen of een vak willen leren.

Het resultaat is dat wij nu gekozen hebben om te starten met 2 meisjes totdat we voldoende sponsoren hebben om meer meisjes toe te laten.
Rinu uit een sloppenwijk in Kathmandu; briljant meisje maar kansarm en Muna uit een dorp van een arme boerenfamilie met geen goede vervolgopleidingen in het dorp van 5 gezinnen.
Capaciteiten en interesses worden in overleg met een schoolhoofd besproken.
Het doel is om ze op deze wijze een betere en onafhankelijke toekomst te bieden.

Wij zijn erg enthousiast over ons project en zullen veel sponsoren nodig hebben om meer meisjes de gelegenheid te geven in dit hostel te verblijven en een kans te geven een toekomst voor zichzelf op te bouwen. Uiteraard is elke donatie welkom maar een leuke betrokken manier van sponsoren is 1 meisje voor een aantal jaren te sponsoren en contact met haar te onderhouden en de vorderingen te volgen. Ook zoeken wij nog altijd voor meer vrijwilligers die zich op enige wijze willen inzetten voor dit project en Caring Unites. (Voor meer informatie zie Huidige Projecten)
Tevens willen wij nogmaals de donateurs die ons tot nu toe gesteund hebben, bedanken!
Met jullie donaties hebben we nl de start kunnen maken met o.a. de inrichting van het pand en het eerste huur gedeelte.

 

 

Caring Unites receives donation from Passies Movers

September, 2012

Passies Movers has chosen Caring Unites in 2011 as their CSR Project and has been able to collect an amount of € 2000.

Caring Unites mission is to offer temporary structural aid to people in Nepal.  Caring Unites offers less fortunate Nepalese women and children the opportunity to follow an education in order to have a better future.

Mrs. Jolanda Tetteroo, President of the Foundation Caring Unites was very happy to receive this cheque and ensured Passies that this money will certainly be put to good use.

www.passies.nl
www.caringunites.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honderden euros opgehaald tijdens New Expat in Town evenement

26 januari 2011 (Amsterdam) – Tijdens het New Expat in Town Evenement in Amsterdam op woensdagavond regende het prijzen tijdens een loterij. Een record aantal lootjes was verkocht, alle opbrengsten voor Caring Unites. Meer dan 30 geschenken konden aan verschillende winnaars worden uitgedeeld. Voor Caring Unites was de avond een enorm succes. Er is namelijk 430 euro opgehaald.

T & a relocation, waarvan directeur Jolanda Tetteroo mede-oprichter van Stichting Caring Unites is, was een van de organisatoren van een evenement bij Zuidas Amsterdam Bright City, aan de Claude Debussylaan in de hoofdstad. “Wij hebben ook erg genoten van het evenement en de reacties waren enorm positief. We hebben alleen al met de loterij zo’n 430 euro opgehaald, dus dat is geweldig”, meldt Jolanda enthousiast.

Samen met Expat Company, TopTaal, Vesteda en Interdean organiseerde zij een feestje voor mensen uit het buitenland die tijdelijk of voor langere tijd in Nederland wonen en werken. Het was een kans voor deze zogenaamde expats om elkaar te ontmoeten en te netwerken. Dat alle inkomsten van het evenement naar Caring Unites zouden gaan was een groot pluspunt en trok wel 50 bezoekers. De bekende Amerikaanse Nederlander Greg Shapiro trad op als moderator en zorgde voor hilarische momenten. Beroepsverhalenverteller Lisa Lipkin brak het ijs en kreeg de gasten aan het praten. In februari gaat Jolanda weer naar Nepal, voor een “fact-finding mission”. De opbrengsten van het evenement zullen goed worden besteed om in een actuele behoefte te voorzien van de kinderen en vrouwen van Nepal. Binnenkort komt er een Engelse vertaling van de Caring Unites website.

 

 

Greg Shapiro moderator at the New (Years) Expat In Town Event – Jan. 26 th, 2011 .


Greg Shapiro is one of the moderators at the New (Years) Expat In Town Event on Wednesday January 26th, 2011 in Amsterdam Bright City.

He has volunteered to be moderator during this event whereby the proceeds will be donated to the Foundation Caring Unites (www.caringunites.com).

Greg Shapiro better known as the American Dutchmen, is famous from Boom Chicago, Comedy Central News and BNR’s ‘New & Improved America’.

 

 

Lisa Lipkin moderator at the New (Years) Expat In Town Event – January 26 th, 2011 !!!

Story Strategies was founded in 2007 by Lisa Lipkin, a professional storyteller, to help executives use the tips and tricks of a storyteller to transform their speeches and communicate their goals and achievements in a compelling manner.

‘Using a highly creative, interactive method, we’ll help you identify your core story, the personal values that fuel your work and life. We’ll show you how to brag, to make a great elevator speech, to engage your clients by subtly tapping into their stories.’

We’ll help you find the story within and bring it to life.

As a professional storyteller for over twenty years, Lisa Lipkin wrote and performed original storytelling performances across America and abroad. She was the storyteller in residence with the Museum of the City of New York throughout the 1990s, bringing the museum’s historic collection to life through the oral tradition. She went on to create a wealth of original shows, most notably “What Mother Never Told Me: Reminiscence of the Child of a Holocaust Survivor,” an autobiographical show which was performed at the US State Department, the US Embassy in Tel Aviv, Off-Broadway, and at theaters and festivals throughout Europe. and the United States.

Her articles and stories have appeared in hundreds of publications including the New York Times Magazine, New Yorker, Self, and the Forward. She was a columnist with NIW ( Nieuw Israelietisch Weekblad ), Holland’s oldest Jewish newspaper from 2000-2003 and is the author of Bringing the Story Home, The Complete Guide to Storytelling for Parents and the editor of five books of American poetry.

 

Inzamelingsactie: Christmasfair, 10 december

Op 10 december vond bij obs de Polygoon te Almere een jaarlijkse Christmasfair plaats van 15.30 tot 17.30 uur.
Tijdens deze middag kunnen ouders en kinderen genieten van veel lekkers, participeren aan
geweldige workshops en spelletjes of een gokje wagen tijdens de bingo of het rad van fortuin!!
Caring Unites had een kraampje bij deze fair om informatie te geven over de stichting en eventuele donaties te ontvangen. Er was wederom veel belangstelling voor onze doelstellingen. De Christmasfair was een goede gelegenheid om de stichting en haar doeleinden publiciteit te geven. De directrice van de school heeft ons uitgenodigd een artikel voor de schoolkrant in te sturen.

Inzamelingsactie: Ibiza, 21 november 2010

Het gospelkoor van Canblau op Ibiza heeft op 21 november een benefiet optreden verzorgd ten behoeve van Caring Unites. Het optreden vond plaats in een kerk in Escubells en CanBlau heeft de volledige opbrengst na aftrek van hoogstnoodzakelijke kosten gedoneerd aan Caring Unites.

In 2011 zullen nog een aantal optredens verzorgd worden waarbij de opbrengst wederom ten goede komt aan onze stichting.

Inzamelingsactie: Kinderboekenmarkt, 15 oktober 2010

Van 06 oktober t/m 15 oktober wordt de Kinderboekenweek gevierd. OBS de Polygoon te Almere, viert dat ieder jaar en op de laatste dag is de school geheel in het teken van een boekenbal. Op het boekenbal zijn verschillende partijen aanwezig met veel leuke kinderboeken die te koop staan en worden ook ouders en kinderen  de gelegenheid gegeven om oude boeken te verkopen. Zo ontstaat er een ware boekenmarkt. Om het feest compleet te maken deelde de school koekjes en limonade uit. Dit jaar heeft Caring Unites voor het eerst meegedaan aan dit feest en heeft een stand ingenomen om zodoende de Stichting bekendheid te geven en donaties in ontvangst te nemen. Er was veel belangstelling. Mensen wilde weten waar de Stichting voor staat en wat wij van plan zijn. De foto’s over het kindertehuis stonden erg in de belangstelling en veel kinderen hadden vragen over de foto’s. Al met al een mooi evenement om niet alleen naam bekendheid te krijgen, maar vooral om mensen informatie te geven over de situatie waarin veel Nepalese kinderen zich bevinden